Pi(è)ce

NEWS!!!!
Sense categoria

Scrapbook 2021

2020_2021

Scrapbook 2021

UN ÀLBUM DE RETALLADES I IMPRESSIONS D’AQUESTS TEMPS INCERTS

Un espectacle de projecte PI(È)CE del programa comunitari del Teatre Tantarantana i emmarcat en el programa europeu CREATIVE RAPPORT.

Una peça audiovisual de creació col·lectiva a partir de l’experiència de sortir de casa, dels recorreguts quotidians i també dels grans viatges migratoris.

Dimecres 30 de juny al CCCB dins del Grec Festival de Barcelona 2021. Durada 40′.

Des de la tardor de 2020, en aquest nou cicle de la pandèmia de desconfinament, hem estat treballant en la nova producció de PI(È)CE en el marc del projecte europeu RAPPORT. Trobant-nos presencialment amb tots els participants per assajar setmanalment, hem anat construint aquest peça audiovisual a partir de l’experiència de sortir de casa, dels recorreguts quotidians i també dels grans viatges migratoris. La paraula, el gest, el moviment i la música ens ajuden a trobar evocacions poètiques que reflecteixen les nostres experiències i que aquest cop hem decidit copsar en una peça audiovisual. El rodatge de tot el material gestat amb paciència durant aquests mesos, ha estat una experiència revigoritzant així com tot el procés de muntatge i edició. Així neix aquest Scrapbook 2021, un llibre de retalls i impressions d’aquests temps incerts.

 

Des de fa deu anys el projecte PI(È)CE, com a part del programa del teatre Tantarantana de Cultura i Comunitat, desenvolupa una recerca continuada sobre el fet escènic amb persones de diferents edats, cultures, llengües i background socioeconòmic. Scrapbook 2021, forma, junt amb This Place 2020, el díptic audiovisual de PI(È)CE en el context del projecte europeu RAPPORT (amb el suport del programa Europe Creative), en el qual participa des de 2018 en col·laboració amb els socis ACTA Theatre (Anglaterra), Historieberattarna (Suècia), Teatr Grodzki (Polònia).

IDEA ORIGINAL DEL PROJECTE

CONSTANZA BRNČIĆ 

JULIO ÁLVAREZ

ALBERT  TOLA

DIRECCIÓ

CONSTANZA BRNČIĆ

DRAMATÚRGIA

ALBERT TOLA

CONSTANZA BRNČIĆ

MÚSICA, POSTPRODUCCIÓ AUDIO I VIDEOGRAFISME

NUNO REBELO

COREOGRAFIA

CONSTANZA BRNČIĆ

TEXTOS (A PARTIR DELS ESCRITS DELS PARTICIPANTS  DE TEXTOS D’URSULA K. LE GUIN, GLORIA ANZALDÚA, SARA AHMEDI I MAHMUD DARWISH)

ALBERT TOLA

REALITZACIÓ AUDIOVISUAL I MUNTATGE

CORDELIA ALEGRE

AJUDANT DE DIRECCIÓ I DE PRODUCCIÓ

BEATRIZ GONZÁLEZ  MAGADÁN

ASSISTENT EN PRÀCTIQUES

AMADA TINOCO

PRODUCCIÓ EXECUTIVA

JULIO ÁLVAREZ

TÈCNIC

IVAN CHAMORRO

FOTOGRAFIA

ITSASO ARIZKUREN

SONIDISTA COL·LABORADORA

GINEBRA ALFONSO

CO-CREACIÓ

ABOUBACAR SIDIKI KAKÉ, ADELAIDA SANTIRÓ, AHMAD AL HAMSHO , ANJILA KATRIN, ASHRAF BELKAID, AVELINA TEIXEIRA, BERTA PEÑA, CORAL MESTRES , DEVON PRADO, GABRIELA BLANCH BRNČIĆ  , GERÓNIMO PEREIRA, IGOR BRNČIĆ REBELO , JAN SERRA , JOAN RAMOS , JOSEFINA RUIZ , JULIO ÁLVAREZ, JULIETA ORTIZ, MARTA FERNÁNDEZ, MEHEKDEEP KAUR, MORY TRAORÉ , PAQUITA MENARGUEZ, BEATRIZ GONZÁLEZ.

PRODUCCIÓ

TANTARANTANA TEATRE S.L.

COMUNICACIÓ I TÈCNICS

TANTARANTANA

IL·LUSTRACIÓ DEL PROJECTE COMUNITARI

MARTA BELLVEHÍ

UNA COPRODUCCIÓ DE:

Tantarantana, Associació ATIC i Grec Festival de Barcelona.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Hangar (Centre de Producció i Recerca d’arts Visuals), CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona).

AMB EL SUPORT DE:

Creative Europe, ICUB, ICEC, INAEM.

AGRAÏMENTS CEAR, CATHIE, ACCEM, Foment de ciutat, Casals de Gent Gran Josep Tarradelles i Josep Trueta, Instituts Milà i Fontanals i Consell de Cent.

 

Previous
Next
SINOPSIS:

A través de retalls d’imatges i textos sobre les odissees del quotidià, deconstruim els viatges que ens allunyen de casa, en el dia a dia, però alhora també en les experiències d’exili i migració, en les vivències íntimes de desterrament i desarrelament. Ens acompanyen els escrits en paper i boli d’aquests odisseus contemporanis, les lectures de textos d’Úrsula K. Le Guin, Gloria Anzaldúa, Sara Ahmed, totes elles reflexions polítiques, des de diferents perspectives, sobre l’experiència migratòria. Una dansa d’aquesta partida, d’aquest dia a dia a vegades alienant, esgotador, però que es converteix en festa fecunda, en alliberació dionisíaca, en ball trance, en empoderament i lluita joiosa en la trobada amb l’altre. Una dansa del despertar de l’ocell de foc. 

Scrapbook 2021, forma, junt amb his place 2020, el díptic audiovisual de PI(È)CE en el context del projecte europeu RAPPORT (amb el suport del programa Europe Creative), en el qual participa des de 2018 en col·laboració amb els socis ACTA Theatre (Anglaterra), Historieberattarna (Suècia), Teatr Grodzki (Polònia).

Idiomes: Català, Castellà, Anglès, Francès, Nepalí, Àrab